به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدیوسف رحمتی در جلسه ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: خادمان مردم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای بهداشت، درمان، دارو و اورژانس پیشبیمارستانی، همهساله خدمتگزار زائران پیاده اربعین هستند و پس از آن نیز مأموریت ویژه خود در بحث خدمترسانی به زائران پیاده رضوی را آغاز میکنند.
وی تصریح کرد: در موضوع اربعین، از ظرفیت معاونت بینالملل بهخوبی استفاده شد و نتایج موفق آن را در سالهای گذشته دیدیم و انشاءالله امسال هم از این ظرفیت بهرهمند خواهیم شد.
جانشین ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه در پایش و ارزیابی صورتگرفته توسط ستاد خدمات سفر خراسانرضوی به عنوان دستگاه برتر بخشهای مختلف حوزه سلامت ازجمله حوزه گردشگری سلامت معرفی شد، خاطرنشان کرد: این موفقیت بزرگ حاصل تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیری تمامی خادمان مردم در حوزه سلامت بود و امیدواریم که عملکرد درخشان این دانشگاه در ایام نوروز امسال، در مأموریتهای ویژه اربعین حسینی و دهه پایانی ماه صفر هم بهخوبی تکرار شود.
دکتر رحمتی تأکید کرد: در روزهای گذشته، جلسات مستمری بهمناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی برگزار شد و نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای بهداشت، درمان، دارو و اورژانس پیشبیمارستانی حاضر بودند و با انجام آخرین هماهنگیها و برنامهریزیها، تلاش کردند بهترین نوع خدمت را در این روزهای خاص ارائه دهند.
وی بیان کرد: در این روزها و با توجه به شیوع تب دنگی، حضور مستمر نیروهای بهداشتی در مناطق مرزی زمینی و هوایی پیشبینی شده و این برنامه از ابتدای ماه محرم آغاز شده و نیروهای حوزه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مناطق (فرودگاه شهید هاشمینژاد، ایستگاه راهآهن شهید رئیسی و مناطق مرزی دوغارون و در تایباد و سرخس) مستقر هستند.
در این جلسه، دکتر محمد دهقانیفیروزآبادی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز تصریح کرد: حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام اربعین امسال نیز همچون سالهای گذشته، آماده خدمترسانی به زائران پیاده حسینی است و پس از اتمام این مأموریت، بلافاصله به مشهد بازمیگردد تا که خدمترسان زائران پیاده رضوی باشد.
وی با اشاره به اینکه برای اربعین امسال متناسب با نیاز و سهمیه اعلامشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعزام پزشکان را در حوزههای عمومی، اورژانس، داخلی، عفونی و مراقبت ویژه داریم، بیان کرد: در همین راستا و با همکاری بسیج جامعه پزشکی خراسانرضوی، از پزشکانی که تمایل به حضور در مأموریت ویژه اربعین حسینی دارند، ثبتنام به عمل میآوریم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین برای روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، تمامی بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی بهویژه مراکز درمانی اطراف حرم مطهر رضوی آماده پذیرش بیماران سرپایی و بستری و خدمترسانی به این دو گروه از بیماران بودند.
دکتر دهقانیفیروزآبادی با ذکر این نکته که یکی از بزرگترین افتخارات ما در حوزه درمان، خدمترسانی به دو گروه زائران پیاده حسینی و رضوی است، تأکید کرد: همهساله خادمان حوزه درمان در روزهای منتهی به اربعین حسینی و همچنین ایام دهه پایانی ماه صفر، به این دو گروه از زائران پیاده حسینی و رضوی خدماترسانی دارند و امسال هم باافتخار آماده خدمتگزاری به این عزیزان هستیم.
در ادامه این جلسه، دکتر علی یزدانی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: یکی از برنامههای هرساله ما بحث استقرار اورژانسهای پیشبیمارستانی در ایام دهه پایانی ماه صفر است و پیش از آن هم خدمترسانی به زائران پیاده اربعین را داریم.
وی با بیان اینکه حوزه اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام اربعین حسینی پوشش کامل مرزهای دوغارون و تجن را دارند، خاطرنشان کرد: در این مناطق مرزی، حضور نیروهای اورژانس ۱۱۵ و همچنین نیروهای حوزه بهداشت را داریم و در این مناطق مرزی به زائران افغانستانی و ترکمستانی امامحسین(ع) خدمترسانی میکنیم.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین در خصوص اعزام نیروهای اورژانس ۱۱۵ به عراق در ایام اربعین حسینی هم متناسب با درخواست رئیس سازمان اورژانس کشور و پس از اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این خصوص اقدام خواهیم کرد.
دکتر یزدانی با تأکید بر اینکه در مناطق مرزی شرقی، دو دستگاه آمبولانس در ایام اربعین حسینی استقرار مییابد، گفت: همچنین برای روزهای پایانی ماه صفر، حضور صددرصدی نیروها و تجهیزات حوزه اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد را داریم و در این ایام، مانند سالهای گذشته از ظرفیت نیروهای اورژانس ۱۱۵ سراسر کشور استفاده خواهیم کرد.
همچنین دکتر فرشید وفا، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این جلسه گفت: برای ایام اربعین امسال، دو تیم بازرسی و ناظر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراه تیم بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خادمان این حوزه در تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور به عراق و مناطق مرزی جنوب و غرب کشور اعزام میشوند، ضمن اینکه خودمان هم پوشش مناطق مرزی در سرخس و تایباد و مرزهای را داریم.
وی افزد: همچنین در کاروانهای اعزامی از طرف دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عتبات عالیات هم حضور ناظران و بازرسان بهداشتی را داریم و طبق برنامهریزی صورتگرفته، در هر کاروان یک ناظر و بازرس این حوزه حاضر است و در همین خصوص باید اشاره کنیم که محدودیتی در بحث تعداد نیروهای بهداشتی اعزامی به عراق نداریم و این کار را متناسب با تعداد و نیاز کاروانهای اعزامی انجام خواهیم داد.
دکتر وفا با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد ۱۰۴ بازرس و ناظر بهداشتی و در قالب ۵۲ تیم نظارتی دونفره در حوزه سلامت محیط دارد که از این تعداد، ۷۴ بازرس و ۳۷ تیم در شهر مشهد و ۳۰ بازرس و ۱۵ تیم شهرهای تابعه این دانشگاه هستند، بیان کرد: این تیمها و نفرات در مأموریتهایی که در طول سال همچون روزهای و زمانهای خاص ماههای محرم و صفر دارند، در محلهای معینشده مستقر میشوند و به مردم خدمت میکنند.